Pianolespraktijk Heiloo
 

Pianodocente

    

Wies van de Poel (1981) is een gediplomeerd pianodocente en leerkracht basisonderwijs. Haar lespraktijk houdt ze aan huis in Heiloo, waarbij een persoonlijke benadering, maatwerk en inlevingsvermogen kenmerkend zijn voor haar werkwijze. 

Ze studeerde piano aan het conservatorium ArtEZ te Arnhem bij Marjès Benoist en Frank van de Laar. In 2004 studeerde zij af en specialiseerde zich in liedbegeleiding. Zij volgde diverse masterclassen in binnen- en buitenland bij o.a. Rudolf Jansen, Irwin Gage, Julius Drake en Roger Vignoles. Met verschillende zangers verzorgde zij concerten, o.a. voor Stichting Muziek in Huis. In 2004 startte zij haar pianolespraktijk in Julianadorp.  

Zij is actief lid van de European Piano Teachers Associations (EPTA):  een organisatie van vakbekwame pianopedagogen die tot doel heeft de kwaliteit van het piano-onderwijs te verbeteren en te waarborgen door het organiseren van bijscholingen en graadexamens. In 2017 en 2018 was zij jurylid tijdens de jaarlijkse landelijke EPTA- graadexamens. 
Daarnaast lis zij lid van de werkgroep beginnersmethoden van de EPTA waarin zij samen met de leden van de werkgroep de nieuwste pianomethodes analyseert en verslag van uitbrengt.   

Naast haar activiteiten op muzikaal gebied behaalde zij in 2013 haar PABO diploma en was zij enkele jaren werkzaam in het onderwijs. Zij beschikt hierdoor over extra vaardigheden op het gebied van didactiek en pedagogiek die de pianoles tot een succes kunnen maken.

In 2015 behaalde zij het certificaat “Unit 1” dat haar kwalificeert om les te geven volgens de methode Music Mind Games.   

Van 2013 tot 2016 woonde en werkte zij in Willemstad op Curaçao. Medio 2016 vestigde zij zich in Heiloo alwaar zij Pianolespraktijk Heiloo oprichtte.