Pianolespraktijk Heiloo
 

Pianoles

Pianoles

Wil je graag leren pianospelen of je pianospel verder ontwikkelen? Pianolespraktijk Heiloo biedt individuele lessen en staat open voor mensen die mijn pianolessen nodig hebben. In de lessen is er aandacht voor muzikaliteit, techniek en muziektheorie. Met behulp van verschillende muziekstijlen zul je ontdekken hoe je mooi of nog mooier piano kunt spelen. De lessen vinden plaats in de pianostudio op een prachtige Steinway B-211 vleugel.


Passen de pianolessen bij mij?
Ik sta open om les te geven aan kinderen en volwassenen die zich kunnen vinden in het volgende:

  • Je gaat met plezier naar pianoles en komt geïnspireerd weer thuis.
  • Je krijgt graag individuele aandacht voor de ontwikkeling die je maakt op de piano en voelt je gezien en gewaardeerd door mij.
  • Je hebt thuis genoeg tijd en ruimte om aan jouw ontwikkeling te werken en haalt daar voldoening uit.
  • Je voelt je voldoende uitgedaagd, maar niet overvraagd.
  • Je komt afspraken na; schenkt aandacht aan het huiswerk, bent op tijd op de les en je hebt al je benodigde spullen mee.
  • Je vindt de lessen de investering in geld, moeite en tijd waard.


Oefenen

Na iedere les krijg je duidelijke instructies mee die je verder kunnen helpen bij het oefenen thuis. Ook is het mogelijk om filmpjes te maken van nieuwe oefeningen en stukken zodat je thuis ook goed verder kan met oefenen. Houd er rekening mee dat je minimaal 30 minuten (voor gevorderden 45-60 minuten) per dag zal moeten oefenen om vorderingen te maken. Kinderen tot negen jaar hebben hierbij begeleiding van hun ouders nodig. Na ongeveer twee à drie jaar les is het mogelijk om deel te nemen aan het eerste examen van de Landelijke EPTA - Graadexamens.

Lesduur

De lessen duren 30 of 45 minuten en zijn wekelijks. Voor gevorderde leerlingen is het mogelijk om één keer in de twee weken les te nemen. De lestijd is in overleg. Het is mogelijk om eerst een proefles te nemen.

Voorspeelmiddag

Drie keer per jaar is er een voorspeelmiddag waar je je mooiste stukken mag laten horen aan een publiek. Ook voor volwassen is er geregeld een gelegenheid om voor te spelen voor elkaar.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.